Blyblokker

Blyblokker

Metallhuset - Blyblokker - Balastbly - Blybarrer

Blyblokker til ballast

Bly har en høy egenvekt og egner seg godt til ballast. Vi lagerfører blyblokker i 23-25 kg, samt blyblokker med antimon og rent antimon. Rent antimon selges i løs vekt.

Produktsortiment blyblokker

ProduktnummerProduktnavnStørrelse
1001025BLY 99,97%25 kg
1001045BLY 99,97%45 kg
1002066ANTIMONBLY 6%SB45 kg
4100010ANTIMON 99,6%1 kg
Vi kan skaffe det meste av bly. Ta kontakt med oss.

Teknisk informasjon

Bly er et grunnstoff med kjemisk symbol Pb som stammer fra det latinske «plumbum». Bly har atomnummer 82.

  1. Kjemisk egenskaper: Bly er et tungmetall som tilhører gruppen 14 i det periodiske systemet. Det er mykt, formbart og har en blågrå farge når det er rent. Det er kjemisk stabilt, men det danner en oksidhinne når det utsettes for luft, noe som kan beskytte det mot ytterligere oksidasjon.
  2. Fysiske egenskaper: Bly har en smeltepunktstemperatur på 327,5°C og en kokepunktstemperatur på 1749°C. Det er blant de tetteste metaller, med en tetthet på omtrent 11,34 gram per kubikkcentimeter ved 20°C.

Bruksområder

  1. Strålebeskyttelse: Bly har lenge blitt brukt som strålebeskyttelse i medisinske apparater som røntgenmaskiner og i strålebehandling for kreft. Dette skyldes blyets evne til å absorbere og redusere strålingsnivåene.
  2. Kuler og ammunisjon: Selv om bruken av bly i ammunisjon har blitt redusert på grunn av miljømessige bekymringer, har det vært en vanlig komponent i kuler og ammunisjon.
  3. Ballaster: Blyblokker brukes ofte som ballast i skip for å bidra til stabilitet og balanse.
  4. Industrifremstilling: Bly brukes i noen industriprosesser, for eksempel i produksjonen av visse typer batterier, elektroniske komponenter og i enkelte legeringer.
  5. Vibrasjonsdemping: På grunn av blyets høye tetthet og evne til å absorbere vibrasjoner, brukes det noen ganger i applikasjoner for å redusere vibrasjoner og støy, for eksempel i bygninger og mekaniske systemer.
  6. Forskning og utdanning: Blyblokker brukes i laboratorier og utdanningsinstitusjoner til eksperimenter og demonstrasjoner på grunn av blyets tyngde og inerte egenskaper.

Det er viktig å merke seg at på grunn av bekymringer rundt blyets toksisitet, er bruken av bly i mange av disse bruksområdene blitt redusert eller erstattet av alternative materialer der det er mulig.