Kobberlegeringer

Kobberlegeringer

Metallhuset - Kobberlegeringer - Kobber - Bronse - NiAlBz - Silisiumbronse - RG5

Kobberlegeringer og bronselegeringer.

Metallhuset Bergsøe lagerfører flere varianter av kobber- og bronselegeringer. Disse legeringene kombinerer kobber med andre metaller for å skape materialer med unike egenskaper som kan tilpasses spesifikke behov.

Produktsortiment kobberlegeringer i blokker

Prod.nrProduktnavnLegeringSmeltetemp.Enhet
3000101NiAlBz NS16570Cu80Al10Fe5Ni51050-1080°CKg
3000190BRONSE 90-10 NS16510 (CB480K)Cu90Sn10840-1020°CKg
3000205RØDGODS RG5 NS16530 (CB491K)Cu85Sn5Zn5Pb5850-1010 °CKg
3000210RØDGODS RG10 NS16512Cu86Sn10Pb1,5Zn2,5900-1040 °CKg
3000361MANGANMESSING NS16565CuZn35AlFeMn900-940 °CKg
3008010SILISIUMBRONSECu95Mn1Si4840-1020°CKg
Andre kobberlegeringer / bronselegeringer på forespørsel.
Metallhuset Bergsøe - Kobberlegeringer - Bronseblokker

Teknisk informasjon

Bronselegeringer er en gruppe legeringer som hovedsakelig består av kobber og andre tilsatte metaller, vanligvis tinn, men også andre elementer som sink, aluminium, bly eller nikkel. Mekaniske egenskaper er avhengig av legeringselementene. Teknisk informasjon om bronselegeringer kan variere avhengig av den spesifikke sammensetningen av legeringen og dens tiltenkte bruk.

  1. Sammensetning: Bronselegeringer kan ha forskjellige sammensetninger av hovedmetallet (kobber) og legeringselementene (for eksempel tinn). Sammensetningen bestemmer egenskapene til legeringen, som styrke, hardhet, korrosjonsmotstand osv.
  2. Mekaniske egenskaper: Dette inkluderer hardhet, strekkfasthet, bøyestyrke, og elastisitetsmodul. Mekaniske egenskaper kan variere betydelig avhengig av legeringssammensetningen og varmebehandlingsprosessen.
  3. Korrosjonsbestandig: Bronselegeringer er generelt kjent for sin gode korrosjonsbestandighet, spesielt i marint miljø og miljøer som inneholder fuktighet eller aggressive kjemikalier.
  4. Bearbeiding: Bronselegeringer kan være relativt enkle å bearbeide ved hjelp av vanlige metoder som dreining, fresing og støping.
  5. Termiske egenskaper: Dette inkluderer termisk ledningsevne, som er viktige i applikasjoner der bronselegeringer brukes i miljøer med høye temperaturer.
  6. Elektriske egenskaper: Noen bronselegeringer har gode elektriske egenskaper og brukes derfor i elektriske og elektroniske applikasjoner.
  7. Standarder og spesifikasjoner: Det er vanligvis industrielle standarder og spesifikasjoner som angir kravene til bronselegeringer for ulike bruksområder.

Hvis du har spesifikke spørsmål om en bestemt bronselegering eller ønsker mer detaljert informasjon, er det nyttig å oppgi hvilken type bronselegering du er interessert i, for eksempel aluminiumbronse, fosforbronse eller silisiumbronse, også kalt kunstnerbronse.

Bruksområder

Kobberlegeringer (bronse) brukes ofte som råmateriale i støperier for å lage en rekke produkter. Bronse er en legering av kobber og tinn, selv om andre metaller som aluminium, nikkel eller sink også kan legges til for å gi ulike egenskaper til bronselegeringen.

  1. Støping av maskindeler: Kobberlegeringer (bronse) brukes til å støpe maskindeler som akslinger, tannhjul, lager og andre komponenter for maskiner og utstyr. Bronse har gode mekaniske egenskaper, inkludert høy slitestyrke og god motstand mot korrosjon, noe som gjør det egnet for slike anvendelser.
  2. Støping av verktøy og redskaper: Kobberlegeringer (bronse) kan også brukes til å støpe ulike verktøy og redskaper, for eksempel verktøyhoder, håndtak og deler av håndverktøy. Bronse er kjent for sin holdbarhet og slitestyrke, noe som gjør det egnet for verktøy som krever lang levetid og motstand mot slitasje.
  3. Kunst og dekorative gjenstander: Kobberlegeringer (bronse) brukes i støperier for å lage kunstverk, skulpturer og dekorative gjenstander. Bronse har en vakker naturlig glans og kan poleres til en høy glans, noe som gjør det populært i kunstneriske applikasjoner.
  4. Monumenter og statuer: Kobberlegeringer (bronse) er også vanlige i produksjonen av monumenter, statuer og minnesmerker på grunn av bronseens holdbarhet og evne til å beholde detaljer i støpeprosessen.
  5. Arkitektoniske detaljer: Kobberlegeringer (bronse) brukes til å støpe arkitektoniske detaljer som dørhåndtak, dekorative beslag, fontener og andre elementer som stiller krav til estetisk og holdbarhet.

Kobberlegeringer (bronse) gir støperier fleksibilitet til å produsere et bredt spekter av produkter som oppfyller ulike behov innen industri, kunst og arkitektur.

SIF-gutt 2023

«SIF-gutt 2023″ i Silisiumbronse sponset av Metallhuset Bergsøe.